20130309-115946.jpg

Voor een ontmoeting met producenten van de lekkerste producten in de Bourgogne kun je het beste gewoon erop uit trekken over de schilderachtige routes van Bourgondië. In een vertrouwde en gezellige sfeer maakt u kennis – op een bekende of meer aparte manier – met gevarieerde gebieden en lokale producten.

Beginnen met lekkernijen
In het Pays d’Othe volgt u de Ciderroute! Voor een kennismaking met de producenten van het ‘Kleine Normandië’…
Op de Route Touristique des Vignobles de l’Yonne doorkruist u vervolgens mooie wijngaarden en ontdekt u een veelvoud van smaken. Neem de tijd om in Chablis te stoppen voor een welverdiende pauze bij een wijnkelder of een wijnbar van een groot domein.

Uw weg vervolgen als kenner
Van Dijon naar Santenay, via Beaune, beleeft u een unieke ervaring op slechts 1.40 uur van Parijs. ‘Champs-Elysées van Bourgondie’ is de bijnaam van de Route des Grands Crus die alle geheimen onthult over wijnstokken en wijn. U toert met een jeep, wandelt of fietst door prestigieuze of bijzondere plaatsen (Vosne-Romanée, Pommard…)!

Langs de D974 ligt Nuits-Saint-Georges met een overvloed aan wonderbaarlijke verrassingen. In het Cassissium is het mogelijk om aan talrijke leerzame workshops deel te nemen met de zwarte bes als thema: de teelt, geur en smaak, stimuleren van uw smaakpapillen…
En volg de Route du Cassis, waar velden en wijngaarden elkaar afwisselen.

Wijnliefhebber in hart en ziel?
Proef de smaak van een buitengewone plek, gewijd aan mousserende wijnen: het Imaginarium.
Of kies voor een kennismaking met de geheimen en intieme sfeer van de wijndomeinen langs de Route du Crémant…
‘De Route des Grands Crus leidt door prestigieuze plaatsen en geeft inzicht in de geheimen van wijngaard en wijn’

Doorgaan als smulpaap
Volg op de oever van de Loire de Route des Coteaux de Pouilly-Sancerre om te genieten van de charmes van het lokale erfgoed.
Nieuw: de Tour du Pouilly Fumé, in Pouilly-sur-Loire. Een vernieuwende zintuiglijke rondrit, een mooie mix van proeverijen en een opmerkelijke omgeving.
Op de Route du Charolais proeft u het smaakvolle vlees ‘viande persillée’ van superieure kwaliteit. Wilt u hierover meer weten? Bezoek het museum Maison du Charolais! Op het programma: interactief bezoek, fijne kneepjes van de keuken, indrukwekkend landschap…

Eindigen als gastronoom
Van Santenay naar Saint-Gengoux-le-National, richting het zuiden, is de Route des Grands Vins het vervolg van de Route des Grands Crus. Dwars door de wijngaarden van de Côte Chalonnaise verkent u meer dan 100 km bewegwijzerde routes door een veertigtal gemeenten. Een gevarieerd traject, afwisseling van dorpen en natuur, wijngaarden en heggenlandschap, romaanse kerken en kastelen…

Liefhebber van gevogelte? In de omgeving van Louhans ontdekt u de Kip van Bresse. Proef talrijke recepten in een restaurant of bij de kwekers.
In de zuidelijke punt van Bourgondië loopt de Route des Vins du Mâconnais-Beaujolais. Deze nodigt u uit om witte en rode wijnen te proeven van gerenommeerde wijnkelders en domeinen, zoals de Pouilly-Fuissé. Met de fiets over de Voie Verte toeren, is leuk en gezond! In Romanèche-Thorins bent u van harte welkom in de Hameau du Vin. Hier wordt 2000 jaar traditie over de wereld van wijn in beeld gebracht. Te zien: diverse tentoonstellingen, films en veel andere verrassingen voor klein en groot.

20130309-115915.jpg

Bron: Bourgogne